You are currently viewing S’amplia el termini per a la sol•licitud dels ajuts per a actuacions d’eficiència energètica en PIME i gran empresa fins el 30 de juny de 2023

S’amplia el termini per a la sol•licitud dels ajuts per a actuacions d’eficiència energètica en PIME i gran empresa fins el 30 de juny de 2023

El Programa d’ajuts per a actuacions d’eficiència energètica en empreses del sector industrial, gestionat per l’Institut Català de l’Energia (ICAEN) amplia el seu termini fins al 30 de juny de 2023.

El motiu d’aquesta modificació és el context generat per la pandèmia per COVID—19, que ja va causar l’ampliació del termini inicial de sol·licitud fins el 30 de juny de 2021 (Real Decreto 1186/2020, de 29 de desembre). En vista de la persistència dels efectes causats per aquesta pandèmia i en previsió d’una recuperació econòmica molt dilatada en el temps, l’Instituto para la DiversificaciónEnergética (IDAE) ha aprovat una nova ampliació, fins el 30 de juny de 2023, a través del Real Decreto 440/2021, de 22 de juny. Aquesta ampliació del termini ve acompanyada d’un augment del pressupost, de manera separada per a cada Comunitat Autònoma, i en el cas de Catalunya això suposa 35 milions d’euros més.

Recordem que aquestes ajudes atorgades van destinades a PIMES i grans empreses del sector industrial o empreses de serveis energètics contractades per una planta industrial que portin a terme inversions que suposin una reducció de les emissions de CO2 i del consum d’energia final, a través de:

  • Millora de la tecnologia en equips i processos industrials.
  • Implantació de sistemes industrials de gestió energètica.

No són subvencionables la cogeneració energètica ni la fotovoltaica o eòlica.

Com sempre, en el lloc web de l’ICAEN trobareu les bases i tota la informació referent a la convocatòria. Si necessiteu assessorament, en qualsevol cas, podeu contactar amb els tècnics de l’Eix Besòs Circular.