You are currently viewing Resum de la jornada informativa sobre la compra agregada d’energia

Resum de la jornada informativa sobre la compra agregada d’energia

El darrer 28 de setembre va tenir lloc, com estava prevista, la jornada informativa sobre la compra agregada d’energia per part d’empreses de Sant Adrià i Badalona en el marc del projecte Eix Besòs Circular, on també va participar l’Escola d’Enginyeria Barcelona Est de la UPC (Campus Besòs).

El nucli de la sessió va estar protagonitzat per la consultora especialitzada en eficiència energètica GCTPlus, representada pel seu director-gerent, Josep Camprubí, que ja ha acompanyat anteriorment processos de compra agregada d’energia. Durant la seva intervenció va explicar la majoria de detalls que cal tenir en compte a l’hora de posar en marxa una iniciativa d’aquest tipus. Podeu descarregar la presentació que va fer servir en aquest enllaç.

El segon focus d’interès de la sessió va ser l’aportació de l’empresa Ruffini, S.A., a través del seu director financer, José María Ripol, que amb una participació breu però entenedora i concisa va mostrar la viabilitat de la iniciativa a partir de la seva experiència, en el projecte Rubí Brilla.

Finalment, la sots-directora del departament d’empresa del Campus Besòs de la UPC va participar també en la sessió recordant a les empreses assistents les diverses formes de col·laboració que es poden posar en marxa amb la institució en benefici tant de l’estudiantat com de les mateixes empreses. Podeu descarregar la seva presentació en aquest altre enllaç.

Durant la ronda de preguntes, les empreses van voler assegurar-se que l’assessorament de la consultora no suposaria cap cost per a elles, així com dels passos a seguir o del grau de compromís que requereix entrar en la compra col·lectiva.

La jornada va ser el tret inicial del procés de creació del grup de compra, al qual us animem a participar, atès que el nombre d’empreses serà proporcional a les possibilitats d’èxit de la iniciativa i per tant de la millora del preu.