You are currently viewing Programa d’ajuts per a actuacions d’eficiència energètica en empreses del sector industrial

Programa d’ajuts per a actuacions d’eficiència energètica en empreses del sector industrial

Fins al 30 de juny de 2021 resta obertala segona convocatòria del programa d’ajuts a la indústria per a l’eficiència energètica que atorga l’Institut Català d’Energia (ICAEN) i l’Institut per a la Diversificació i l’Estalvi Energètic (IDAE), amb un pressupost de 35 milions d’euros.

Les ajudes van destinades a PIMES i grans empreses del sector industrial o empreses de serveis energètics contractades per una planta industrial que portin a terme inversions que suposin una reducció de les emissions de CO2 i del consum d’energia final, a través de:

  • Millora de la tecnologia en equips i processos industrials.
  • Implantació de sistemes industrials de gestió energètica.

No són subvencionables la cogeneració energètica ni la fotovoltaica o eòlica.

En el cas que una mateixa empresa vulgui demanar la subvenció per totes dues tipologies d’inversió, haurà de tramitar una sol·licitud diferent per cadascuna d’elles. Les actuacions, en tot cas, no poden haver-se posat en marxa abans del registre de la sol·licitud, permisos i estudis de viabilitat a banda.

Com sempre, en el lloc web de l’ICAEN trobareu les bases i tota la informació referent a la convocatòria. Si necessiteu assessorament, en qualsevol cas, podeu contactar amb els tècnics de l’Eix Besòs Circular.