Compra agregada d’energia

Què és el grup de compra agregada d’energia de l’Eix Besòs Circular i quina finalitat té?

És una agrupació d’empreses de Badalona i Sant Adrià de Besòs que compren energia de forma col·lectiva amb l’objectiu d’aconseguir un millor preu de l’electricitat i que sigui d’origen renovable.

Quins són els seus beneficis?

 • Disposar d’una contractació elèctrica adequada i optimitzada.
 • Obtenir un millor preu de l’electricitat segons la situació del mercat.
 • Consumir energia d’origen renovable certificat.
 • Rebre assessorament energètic extern.
 • Formar part d’un grup amb altres empreses amb les mateixes inquietuds i on poden sorgir noves formes de cooperació energètica

Quin és el procés de creació del grup de compra agregada d’energia?

 1. Assessorament energètic a les empreses.

  Les empreses reben un estudi energètic que permet fer un informe detallat de la seva contractació elèctrica i les possibilitat de millora. S’analitza el potencial d’estalvi en el preu de l’energia i en el preu de la potència i la seva optimització. També s’analitzen altres paràmetres com l’energia reactiva.

 2. Elaboració de la documentació per a la compra.

  Redacció d’un plec de clàusules tècniques i administratives on s’especifiquen les condicions contractuals i que inclou diferents aspectes com els consums dels diferents lots, el tipus de compra i la durada del contracte entre altres paràmetres.

  En aquest apartat s’inclou el compromís explícit de subministrar el 100% de l’energia finalment contractada certificada d’origen renovable.

 3. Concurs per a la selecció de la comercialitzadora adjudicatària.
  Procés de selecció per a l’adjudicació a la comercialitzadora que ofereixi el millor preu i serveis. Les comercialitzadores que participin en aquest concurs hauran acceptat prèviament els diferents criteris que s’han establert en el plec de clàusules.

 4. Informe final de la compra

  Es realitzarà un informe final del procés de compra on es determinaran els preus obtinguts per cada lot i la comercialitzadora adjudicatària del concurs.

   

En el grup de compra de l’Eix Besòs Circular s’hi pot adherir qualsevol indústria, comerç i empresa de serveis de Badalona i Sant Adrià de Besòs independentment del volum de consum elèctric que tingui.

Les empreses no tenen cap cost de participació en el grup de compra. El projecte Eix Besòs Circular finança aquesta línia d’acció.

Ens podeu contactar a través del formulari del menú Contacte o escriure’ns a info@eixbesoscircular.info i us indicarem els passos a seguir.

Actualment ens trobem en la primera fase de creació del grup de compra, així que si sou una empresa de Badalona o Sant Adrià de Besòs interessades en participar en la primera edició del grup de compra agregada d’energia de l’Eix Besòs Circular poseu-vos en contacte amb nosaltres a l’adreça electrònica info@eixbesoscircular.info.